dimecres, 23 de novembre del 2011

El comentari útil.




- Igual que el vot útil, hi ha a Internet (xarxes socials), el comentari útil.


- Qui més qui menys estem ubicats qual ‘florero’ de luxe en aquesta teranyina informàtica de què estic parlant, es digui Facebook, Blogger, Twitter o Tupolla.com


- Si som veritables addictes a aquests petits plaers procurem estar informats de tots els articles que es van penjant en els llocs dels nostres col · legues, això clar, independentment dels que nosaltres mateixos anem penjant en els nostres domicilis amb relativa freqüència.


- Els articles que nosaltres anem introduint a la xarxa sempre obeeixen a un motiu, res és gratuït, pot ser per comunicar-nos amb la humanitat, pot ser per expressar el que no ens atrevim a dir en veu alta a gent propera, potser vulguem sorprendre a l'audiència de la nostra originalitat mental, potser estarem molt sols i ningú ens escolti, poden ser tants els motius ...


- Alhora que intentem dir alguna cosa una mica original a la comunitat, també ens interessa veure el que els altres escriuen, els altres poden ser amics de sempre, relacions recents, simples noms sense rostre que coneixem per la xarxa. Aquests articles que ens trobem cada dia dels nostres coneguts habituals els busquem, un per un, en l'àrdua tasca de cada dia o bé hi ha eines que te'ls envien a casa teva perfectament ordenats per temps de publicació i en la seva carpeta corresponent per anar llegint a la conveniència de cada un.


- He observat que molts dels meus compatriotes, de aquest món de mones, són d'una habilitat extrema a seleccionar blocs, llocs, habitacles que siguin útils als fins íntims i personals de cada un. Aquests col · legues no trien el bloc pel contingut implícit d'aquest, sinó que el que es mira primordialment (a la manera d'un tecnòcrata de l'FMI) és lo popular que sigui aquest bloc entre els internautes.


- Cada vegada que es realitza un comentari en un bloc estrella (milers de visites, mensuals, setmanals o diàries) aquest comentari propi que es deixa penjat a casa del blocaire famós, hi ha moltes possibilitats de que centenars de persones llegeixin aquest petit comentari enginyós que has deixat anar i si a sobre poses el link del teu bloc personal llavors hi ha la gran possibilitat que aquest lector anònim del bloc mediàtic, en llegir la nostra genial ocurrència en forma de comentari, cliqui el link del nostre estimat blog i així es pot caçar un client nou per al nostre petit i humil negoci.


- És clar que tota aquesta gent que et llegeix per carambola no tenen res a veure amb tu, ni de gustos ni de aficions, són un nombre, o molts números, això és el que importa, que el teu bloc es llegeixi a Guatemala ia les Illes Caiman, que les persones que et saluden cortesament no sàpiguen res de tu i el que és pitjor que no sàpiguen qui és Bette Davis o Lucien Freud, això importa poc.


- Com vaig a deixar un comentari al bloc del meu amic de tota la vida si només em llegeix ell? Quina pèrdua de temps i d'assolir una mica de notorietat cibernètica. Cal anar a pel comentari útil, sí, ben útil!