dilluns, 20 de juny de 2016

Francis Meadow Frank Sutcliffe
Francis Meadow Frank Sutcliffe fotògraf anglès nascut el 6 d’octubre  de 1853 i mort el 31 de maig de 1941, pioner en aquest nou art de les imatges fotogràfiques va fer un magnífic treball a la ciutat balneària de Whitby a l’Anglaterra des de el final de l’època victoriana fins al principi del segle XX.

Una de les fotografies més famoses d’aquest artista és la dels tres vailets despullats al voltant de la barca varada a la sorra de la platja.

Desprès d’aquesta primera imatge es va fer una copia en blanc i negre on s’hi va simular delicadament un petit banyador segurament per exigències de la moral estricta d’aquells anys de trist record per molts.

El pintor anglès Philip Gladstone l’any 1890 va fer un magnífic oli  inspirat mimèticament en la fotografia del seu coetani Sutcliffe.

Jo a la fi dels 90s vaig agafar l’idea que em va donar una fotografia que vaig a les mans per fer un oli de mida gran, un 40 figura, barrejant la preciosa imatge dels nois a la platja, que jo en aquell moment pensava era de la costa est dels Estats Units d’Amèrica (per un aire Walt Whitman), amb restes romans de la Tunísia mediterrània.