dijous, 27 de desembre del 2012

Àlbum d'art nu



El meu primer viatge sol al estranger el vaig fer quan tenia 20 anys, fou un viatge a Itàlia, nord i centre. En aquest viatge iniciàtic en el que seria la meva passió pel món del art fins avui vaig descobrir la bellesa del cos masculí plasmat en pintura i escultura del renaixement.

Le nuesa d’aquells herois mitològics o bíblics a un pam dels meus ulls em va commocionar tant que vaig patir un Síndrome de Stendhal a Florència, que em va costar fer llit dos dies de viatge, en la soledat de la cambra d’aquell senzill hotel per turistes.

A cada museu que anava comprava postals dels quadres o escultures que mes m’havien agradat i així al tornar a Barcelona vaig decidir fer un àlbum amb totes elles. Una anys més tard vaig anar a la Itàlia del sud i la meva tasca de fer-m’ho amb noves postals de cossos despullats va seguir per molt temps.

Es fa formar un àlbum de proporcions gegantines que guaitava molt sovint per ludisme i plaer instintiu. Aquell àlbum era just el que jo voldria trobar en un llibre d’art comprat a la Llibreria Francesa de les Rambles al costat del Liceu, que en aquella anys era la meva llibreria de referència i la que em portava d’estranquis llibres prohibits pel podrit d’en Franco.

Ara feia molt de temps que no el tornava a mirar i aprofitant les vacances de Nadal l’he posat en solfa i penjat a la xarxa, així des de el meu mòbil el podré mirar sempre que vulgui recordant vells temps en que jo era un passerell que en lloc de Kubala el meu ídol es deia Michelangelo Buonarroti














1 comentari:

David Hornero ha dit...

Mi primer viaje solo al extrangero fue a los 20 años por el norte y centro de Italia...podria haberlo escrito yo. Y pese a los 30 años transcurridos, me recuerdo extasiado ante el David,como no, pero tambien ante los incontables efebos en bronce del museo Barguello.Tambien yo creo que ese viaje iniciatico marco mi relación futura con la belleza, tambien la del cuerpo masculino. Es evidente. Un abrazo.