dilluns, 29 de juny del 2009

Un estiu perfecte


Estimat Gabriel,

La meva idea d’un estiu perfecte, ja saps, es molt simple. Bàsicament es redueix a poder gaudir del mar, per això tan sols resta trobar una platja tranquil·la que no estigui lluny de casa, per sort a visc a Barcelona.

Ara, ja es una realitat aquest miracle, si, a Barcelona tenim un mar quasi perfecte, platges ordenades i netes, amb possibilitat de prendre el sol i banyar-te nu.
El nou passeig inaugurat aquesta setmana fa que les patrulles municipals vigilen que no hi hagin aquella massiva colònia de venedors de llaunes, gelat i fruites reescalfades per el sol, fins i tot les massatgistes xineses van amb mes cura i passegen discretament per no ser amonestades.

L’aigua està quasi sempre molt neta i refrescant, les criatures dels clubs de natació practiquen els esports de vela al costat dels iaios naturistes de la Barceloneta de tota la vida.
Nomes puc dir que el fet de que la temporada dels banys sol ser bastant curta, quatre mesos, com a molt cinc, amb sort. Aquesta periodicitat fa que quan arriba el bon temps, l’aigua ja no està freda i sens el cos acariciat per les onades i la salabró de l’aigua et neteja els ulls, la vida cobra tot el seu sentit per la perfecte comunió del teu ‘jo’ amb la natura i tornes a estar dins la panxa de la mare envoltat del líquid que et és tan familiar, el mar i la meva petita caleta.