dimecres, 28 d’octubre del 2015

La Barcelona dins el cor


El goig immens que fa trobar fotografies antigues a la xarxa gràcies a persones amants de les pagines de la nostra cuitat encara que de color sèpia o blanc i negre i quasi sempre d’una qualitat molt dolenta , no te preu.

Cadascú tenim records gravats amb foc a dins el cor, i recordar-los quan es troben les fotografies el cor salta de content.

Retrobar el port i els seus antics ´tinglados´, els banys San Sebastian a la Barceloneta de platges tancades i privades, les moltes Rambles, la de baix de tot la de la mala vida i els agents de duanes, la Rambla del mig del Liceu i la Boqueria i la de dalt de tot del Can Pistoles, el Canaletes i el Nuria.

La plaça Lesseps i el cinema Roxy, el Paral·lel i el silenci del cementiri de Montjuic.


Una ciutat grisa, bruta i malforjada exteriorment desprès de la cruel misèria de la postguerra, però amb un gran cor i moltíssima personalitat, una ciutat de novel·la, Tan lluny de la actual macro festiva ciutat turística, que fotografia molt be però que la seva gent autèntica, fuig del centre històric i monumental com d’una epidèmia de colera anomenat turisme.